Labe v Děčíně mělo ráno 426 cm, teď klesá

Domácí ČTK Domácí, ČTK
30. 12. 2012 10:30
Silnice do Dolního Žlebu je kvůli vysoké hladině řeky stále zavřená
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Tomáš Brotánek

Ústí nad Labem/Liberec - Hladina Labe v Děčíně začala v neděli klesat, stále tam však platí první povodňový stupeň a kvůli vysoké hladině zůstává uzavřena silnice do Dolního Žlebu v Děčíně.

Mimo provoz je i tamní přívoz. Podle informací z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Labe v Děčíně kulminovalo časně ráno na 426 centimetrech a od té doby pomalu klesá. V 10:20 mělo 417 cm. Stále tu tak platí první stupeň povodňové aktivity a bude platit tak dlouho, dokud hladina neklesne pod čtyři metry.

Na severu Čech se vyjasnilo, většinou je polojasno, jen v Krušných a Jizerských horách se objevují mlhy, které mohou na silnicích namrzat. Teploty v Ústeckém a Libereckém kraji klesají až k pěti stupňům pod nulou a fouká vítr. Na silnicích se může tvořit ledovka.

Na Litoměřicku už policie vyšetřuje dvě dopravní nehody, kdy auta skončila mimo vozovku, další podobná havárie se stala v Ústí nad Labem, kde auto skončilo na střeše.

Hlavní tahy jsou většinou holé a vymrzlé. Na silnicích nižších tříd a v horských oblastech leží na silnicích zledovatělá vrstva ujetého sněhu, která může klouzat. I na hlavních tazích se ale může objevit led, silničáři proto doporučují jezdit se zvýšenou opatrností.

 

Právě se děje

Další zprávy