Policisté zachránili muže, který se po exekuci oběsil

ČTK ČTK
9. 1. 2014 19:32
Policisté se vrátili do domu, kde asistovali u výkonu exekuce
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

Řevnice - Středočeští policisté v Řevnicích u Prahy zachránili život pětačtyřicetiletému muži, který se pokusil o sebevraždu po exekuci v jeho domě. Muž se oběsil, policisté však přeřezali lano a začali s oživováním. Zraněného pak záchranáři převezli do jedné z pražských nemocnic.

Policisté byli podle ní požádáni, aby u exekuce asistovali, protože by mohly vzniknout nestandardní situace. Exekuce ale měla zcela obvyklý ráz, takže po jejím skončení policie vyšla z domu.

Manželka před domem policistům řekla, že by její muž mohl být agresivní. Jenže ten jí v tu chvíli telefonoval, že si vezme život. Policisté se vrátili do domu a začali oběšenému muži pomáhat. První pomoc na místě poskytoval také lékař. "Při následném šetření na místě nebyly shledány žádné zvláštní okolnosti případu," doplnila mluvčí policie Štěpánka Zatloukalová.

Počet exekucí v poslední době podle dostupných údajů ubývá. V loňském prvním pololetí jich bylo nařízeno 320 tisíc, což bylo meziročně asi o 30 procent méně. Předloni klesl počet soudem nařízených exekucí ve srovnání s předchozím rokem o 13 procent na 820 tisíc. Příčinou poklesu počtu exekucí je podle vykonavatelů zejména osvěta.

 

Právě se děje

Další zprávy