Po nehodě u Votic 2 mrtví, policie bude stíhat řidičku

ČTK ČTK
15. 8. 2012 10:53
Žena podle policistů předjížděla v místě, kde je dvojitá plná čára
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Policie ČR

Benešov - Policie bude trestně stíhat sedmatřicetiletou řidičku, která podle všeho zavinila úterní tragickou nehodu u Votic na Benešovsku.

Při srážce osobního auta a motocyklu zemřeli dva lidé. Pětadvacetiletý motorkář zemřel na místě, osmačtyřicetiletý spolujezdec z auta podlehl zraněním po převozu do nemocnice.

Sdělila to mluvčí benešovské policie Diana Škvorová. Žena podle policistů předjížděla na přehledném úseku silnice mezi Táborem a Prahou v místě, kde je dvojitá plná čára a předjíždět se tam nesmí.

Nehoda se stala v úterý večer asi 1,5 kilometru od Votic. Podle Škvorové byla řidička těžce zraněna a záchranáři ji přepravili do nemocnice vrtulníkem, dalším lehce zraněným byl sedmnáctiletý spolujezdec ze zadního sedadla.

Frekventovaná silnice byla kvůli odklízení následků nehody a vyšetřování uzavřena asi tři hodiny.

Policisté podle Škvorové zahájili úkony trestního řízení, řidička je podezřelá z usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Pokud se případ dostane před soud, hrozí jí až šest let vězení.

Silnice I/3 mezi Prahou a Táborem je častým místem tragických nehod. Naposledy o víkendu tam při nehodě tří aut u obce Čtyřkoly zemřela žena, další dva lidé byli zraněni.

Na konci července se na této silnici srazila tři auta u Radošovic. Při nehodě zemřeli dva lidé a dva byli těžce zraněni.

 

Právě se děje

Další zprávy