Fotbalista Skuhravý unikl vězení. Za podvod má podmínku

ČTK ČTK
27. 3. 2012 13:04
Někdejší reprezentant fingoval krádež zapůjčeného luxusního auta za dva miliony

Praha - Obvodní soud pro Prahu 4 uložil za podvod s autem bývalému fotbalovému reprezentantovi Tomáši Skuhravému dvouletý trest vězení podmíněně odložený na zkušební dobu čtyř let.

Řekl to jeho advokát Bronislav Šerák. Rozsudek je pravomocný, státní zástupce i Skuhravý se totiž vzdali práva na odvolání.

Skuhravý, který převážně žije v Janově v Itálii, podle policie fingoval krádež zapůjčeného luxusního auta za dva miliony korun. Vůz nevrátil, ale předal komplicovi. Ten opět auto upravil a chtěl ho prodat.

Případ fotbalisty souvisí s loňským rozbitím gangu, který podle policie obchodoval s kradenými luxusními auty.

"Trest má výchovný charakter, neboť ke škodě nedošlo. Auto, kterého se to mělo týkat, bylo společnosti vráceno," uvedl advokát.

Obžalovaný se podle něho víceméně k činu doznal a označil své jednání za životní chybu. Spolupracoval prý také s policií na vyšetřování i na identifikaci dalších obviněných. Soud navíc neshledal ani žádné přitěžující okolnosti.

"Toto řízení bylo vedeno samostatně proti němu a nikoli tak, jak bylo prezentováno v médiích, že je členem organizované skupiny," podotkl Šerák.

Skupina, kterou policie stíhá, prý působila především ve Středočeském a Ústeckém kraji a na západě Čech. Loni při zásahu proti ní zajistila policie 35 aut v celkové hodnotě přes 40 milionů korun. Šlo o luxusní vozidla značek BMW, Mercedes Benz, Porsche a Audi.

Obvinění podle kriminalistů zasahovali do identifikátorů kradených aut z Česka a Německa. Vozy ukrývali v garážích nebo bývalých průmyslových objektech.

K upraveným autům pořizovali padělané technické průkazy a přihlašovali je do českého registru motorových vozidel. Nesrovnalosti odhalila až odborná policejní expertiza. I padělky technických průkazů byly podle policie velmi zdařilé.

 

Právě se děje

Další zprávy