Čtveřice podle policie přepadávala se zbraní herny

ČTK ČTK
2. 3. 2012 13:06
Do restaurace přišli zloději ozbrojeni kovovými tyčemi, vyhrožovali i střelnou zbraní
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Policie ČR

Příbram - Policisté dopadli dva muže a dvě ženy, kteří podle nich přepadávali restaurace a herny na Příbramsku a v okolí Prahy.

Při třech loupežích si přišli na desítky tisíc korun.

Čtveřici hrozí až deset let vězení, sdělila v pátek mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Dva šestadvacetiletí muži a dvě ženy ve věku 23 a 24 let přepadli například tři dny před Štědrým dnem restauraci v obci Velké Přílepy u Prahy.

Zloději přišli ozbrojeni kovovými tyčemi

Jedna z dívek nejdříve obhlédla situaci uvnitř a následně hlídala venku, zatímco její společníci loupili. Počkali až odejde poslední návštěvník, zamaskovali si obličeje a vešli do restaurace ozbrojeni kovovými tyčemi. Obsluhu vyzvali k vydání veškerých peněz. Odnesli si nakonec celý příruční trezor a mobilní telefon.

Způsobili tak celkovou škodu 35 tisíc korun.

Pro peníze si přišli jeden z mužů a obě ženy také koncem ledna do herny v Dobříši. Přepadení vypadalo obdobně, pouze místo tyčí měl lupič střelnou zbraň a obsluha skončila uzamčena na toaletě. Pachatelé ukradli tržbu a vypáčili výherní automaty. Celkem si odnesli 75 tisíc korun.

Přepadení baru v Milevsku jim nevyšlo

O pár dnů později lupiči přepadli i hernu v Příbrami. Barmanku ohrožovali zbraní a donutili ji k vydání 11 tisíc korun z trezoru a peněženky. Tentýž den pachatelé ještě plánovali přepadení baru v Milevsku, ale z něj nakonec sešlo, protože byli při vjezdu do města kontrolováni policejní hlídkou.

Při domovních prohlídkách u nich kriminalisté našli věci z loupeží a zbraně. K dopadení čtveřice pomohly i kamerové záznamy.

 

Právě se děje

Další zprávy