Další agrese: řidič vytlačil pomalejší Ford do svodidel

Michal Štůsek Michal Štůsek
3. 1. 2011 18:08
Nehoda se stala dva dny před koncem roku na okraji Prahy
Foto: Policie ČR

Praha - Policie pátrá po dalším řidiči, který svojí agresivní jízdou ohrozil lidský život. Za poslední rok se jedná minimálně o třetí případ.

Tentokrát "pirát" úřadoval 30. prosince na silnici R7 na kraji Prahy.

"Podle výpovědi dvacetileté ženy ji řidič vytlačil ze silnice," řekla Aktuálně.cz mluvčí policie Markéta Johnová.

Přítel řidičky popsal pro Aktuálně.cz celou událost podrobněji.

"Jela v rychlém (levém) pruhu rychlostí okolo 100 km/h. Před nájezdem na Kněževes ji neohleduplný řidič jedoucí v pomalém (pravém pruhu) natlačil v pokusu předjíždět do závěje," uvedl.

Po kontaktu aut narazila mladá řidička do betonových svodidel. Vůz dostal smyk a skončil v keři, který jej zachránil před zřícením, dodal muž s tím, že jeho přítelkyně vyvázla jen zázrakem bez vážnějšího zranění.

Policii se podařilo najít svědky nehody, které plánuje v nejbližších dnech vyslechnout. "Nejprve potřebujeme potvrdit, že k vytlačení skutečně došlo," vysvětlila mluvčí nejbližší kroky ve vyšetřování.

Tip: Je na českých silnicích bezpečno? "V dnešní době bych si nedovolil jet v levém pruhu 100 kmh na dálnici. 130 kmh nejezdí skoro nikdo, takže je to dost velký risk a pokud člověk narazí na magora, tak to dopadne i takhle," napsal na Facebooku čtenář Jakub Černý. A jaký je váš názor? Diskutujte s námi na Facebooku i vy!

Dvakrát a dost

Agresivita řidičů na českých silnicích v loňském roku podle policie stoupla.

Koncem prosince policie zadržela 43letého muže, který bezohlednou jízdou ohrožoval jiné.

V bílém terénním automobilu značky Mercedes nejprve mezi 15. a 20. kilometrem dálnice D1 ve směru na Brno se "nalepil" na jiné auto, které jelo v levém pruhu.

"Předjel ho pravým jízdním pruhem a když se opět zařadil do levého pruhu, začal vytrvale a prudce brzdit tak, že donutil řidičku zcela zastavit," popsala situaci mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

O několik kilometrů dále muž stejnou situaci zopakoval, ale tentokrát řidič pomalejšího auta nestačil včas zabrzdit a havaroval.

Televize Prima později uvedla, že podezřelým je předseda představenstva a generální ředitel developerské společnosti HRBS Aleš Trpišovský. Podobnou nehodu prý způsobil již před 13 lety. Jeho stíhání tehdy podle televize zastavila prezidentská amnestie.

Nyní mu hrozí za pokus o těžké ublížení na zdraví a poškozování cizí věci až 12 let vězení.

Moment, kdy se muž začal pomaleji jedoucímu autu "mstít".
Moment, kdy se muž začal pomaleji jedoucímu autu "mstít". | Foto: Aktuálně.cz, Repro:

Pirát z D1 dostal pět let

Loni v listopadu odsoudil středočeský krajský soud Luboše Lacinu k pěti letům vězení a sedmiletému zákazu řízení. Muž, kterého média označovala za "piráta z D1" uznal vinným z pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Nehoda se stala 22. března na 24. kilometru dálnice ve směru na Prahu a zaznamenala ji dálniční kamera.

Mazda, na kterou svým vozem najel, se několikrát přetočila přes střechu. Řidička a spolujezdec se lehce zranili. Lacinovi původně hrozilo 12 let za mřížemi.

 

Právě se děje

Další zprávy