Otřesný nález v Praze: U popelnice se válely lebky

Domácí Domácí
5. 9. 2013 12:29
Zaprášená dřevěná bedna slrývala patnáct lidských lebek
Lebky po zevidování policií.
Lebky po zevidování policií. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Ředitel základní školy našel ve čtvrtek ráno cestou do práce v pražské Londýnské ulici u poplenic zaprášenou dřevěnou bednu. Skrývala 15 kusů lidských lebek.

O otřesném nálezu ihned informoval policii. Jedná se již o druhý podobný případ za poslední dva dny.

K místu vyjeli policisté včetně kriminalistů z výjezdové skupiny. Detektivové nález důkladně ohledali, zadokumentovali a zjistili, že zastaralá a silně zaprášená bedna obsahuje 15 kusů lidských lebek s evidenčními čísly.

"Kriminalisté se tak domnívají, že by se s největší pravděpodobností mohlo jednat o pozůstalost nebo sbírku prozatím neznámého majitele. Policisté nález po ohledání zajistili a následně ho odešlou ke znaleckému zkoumání," sdělila mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Místo nálezu v pražské Londýnské ulici.
Místo nálezu v pražské Londýnské ulici. | Foto: Aktuálně.cz

Začalo to kusem lebky v koši

Policisté budou zjišťovat, zda středeční a čtvrteční případ spolu souvisí. Kriminalisté osloví ke spolupráci i pracovníky archeologického ústavu.

Ve středu krátce před osmnáctou hodinou totiž kolegové vyjížděli do Jindřišské ulice, kde v parku v odpadkovém koši nalezl muž bez domova část lidské lebky. I ona byla opatřena evidenčním číslem.

"Odborníci zjistí, z jaké sbírky lebka pochází, zda byla odcizena a jak se vůbec mohla do odpadkového koše dostat," uvedla policie.

 

Právě se děje

Další zprávy