Velvyslanectví USA se zúčastní festivalu Prague Pride

Sandra Štefaniková Sandra Štefaniková
8. 8. 2013 17:00
Do Prahy přiveze řadu hostů a velvyslanec se přidá k sobotnímu průvodu hrdosti homosexuálů.
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Festivalu homosexuálů Prague Pride, jehož třetí ročník se v české metropoli bude konat od 12. do 18. srpna, se zúčastní Velvyslanectví USA v Praze.

Americké zastupitelství přiveze do Prahy významné hosty a v sobotu 17. srpna se velvyslanec USA v České republice Norman Eisen přidá k pochodu Prague Pride

Pozvání přijal například kongresman David Cicilline ze státu Rhode Island, který by se měl sejít s českými politiky, studenty, koordinátory neziskových organizací a zástupci LGBT komunity.

Cicilline bude také 13. srpna ve 14:00 na Novoměstské radnici hovořit o hlavním tématu letošního ročníku, jímž je "Coming Out", tedy zveřejnění a přijetí odlišné sexuální orientace.

Spolu s ním by měl do Prahy dorazit i zvláštní poradce kongresmana Seana Patricka Maloneyho ze státu New York Sam Garrett, šéf kanceláře kongresmanky Kyrsten Sinemové z Arizony JoDee Winterhof, ředitel kongresové skupiny pro rovné příležitosti Brad Jacklin a ředitel občansko-právní organizace Global Engagement for the Human Rights Campaign Ty Cobb.

Přehlídka, která se zaměřuje na život leseb, gayů, bisexuálů a translidí, nabídne téměř stovku akcí.

Pořadatelé očekávají, že k sobotnímu průvodu hrdosti homosexuálů by se mohlo přidat až 15 tisíc účastníků. Festival nabídne skoro stovku akcí, například debaty, promítání, divadelní představení, výstavy, sportovní akce, procházky s průvodcem, koncerty či večírky.

 

Právě se děje

Další zprávy