Hazard zadupal na radnici a automaty zůstaly, kde jsou

Lucie Stuchlíková Lucie Stuchlíková
1. 8. 2013 12:20
Omezit herny je daleko těžší, než si pražští politici představovali
Foto: Karel Toman

Praha - Starosta městské části Praha 13 a předseda zahraničního výboru sněmovny David Vodrážka  z ODS je už zkušený politik, ale letos na jaře jednu věc buď podcenil, anebo nedocenil, o kolik kvůli ní přijde.

Ještě 3. června radní na jeho radnici jako jedni z mála v hlavním městě schválili zrušení všech 16 heren na území obvodu a bojovníci proti hazardu mohli mít oprávněnou radost, jenže o týden později už bylo všechno jinak. Rada svolala mimořádné jednání a na něm zcela otočila. Nulovou toleranci vůči hazardu vzala zpátky a povolila 10 heren.

Ukázalo se, že hazard je v hospodách a hernách zasazen pevněji, než se politikům zdálo. Aktuálně.cz včera obsáhle v podrobných grafikách popsalo, jak se mnoho pražských radnic odhodlalo herny a automaty zakázat a jak málo ze smělých plánů zbylo.

Deník Insider na příkladu Prahy 13 a také další městské části popisuje, jaké postupy volí hazardní lobby, aby si své místo v hlavním městě udržela. 

Jak vypadá budoucnost hazardu v Praze, si můžete projít v podrobných grafikách. 

První detailně mapuje to, jak k problému přistoupily jednotlivé městské části: Uvidíte, kolik peněz z hazardu mají, kolik heren zachovají, i to, jak svůj postup zdůvodňují.

Druhá grafika ukazuje na mapě všechny herny, které podle plánu jednotlivých městských částí zůstanou i nadále v provozu.

Čtěte více v placeném deníku Insider:
Proč Praha 13 ustoupila hazardu a jakou roli v tom hrají peníze.

 

Právě se děje

Další zprávy