Praha chystá veletrh miliardářů, luxus jen pro vybrané

Domácí ČTK Domácí, ČTK
15. 4. 2013 6:00
Vstupenky až za 25 tisíc prodávají jen klientům jistého společenského postavení
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Karel Toman

Praha - Jste bezúhonný vysoce postavený miliardář a milujete luxus? Vyhledáváte limitované série výrobků a jste za ně ochoten platit astronomické částky?

Právě vám je určen veletrh luxusu pro miliardáře "Billionare fair", který se bude poprvé konat v Praze a volně naváže na obdobné mezinárodní výstavy, které proběhly v Moskvě, Hamburku či Antverpách.

Na akci konané mezi 27. a 29. zářím v paláci Žofín předvede luxusní zboží padesátka pečlivě vybraných firem. Ani návštěvníci nebudou moci být "obyčejní lidé z ulice". Pořadatelé na milionářskou akci vpustí pouze zájemce, které si předem prověří.

"Lidé se na akci dostanou tak, že se akreditují na webových stránkách a budou prověřeni naším týmem co do solidnosti, validity a bezúhonnosti," řekla ředitelka veletrhu Věra Rašková.

Akce je podle ní pouze pro klienty vysokého společenského postavení nebo ty, kteří budou mít doporučení.

Cestovní kancelář pro nejbohatší Čechy. Podívejte se, co nabízí "katalog":

Nejdražší lístek: 25 000 Kč

Především však musí uhradit nemalý účastnický poplatek. Vstupné se bude prodávat ve třech cenových kategoriích, přičemž nejdražší lístek bude dosahovat až 25 000 korun. Ceny levnějších vstupenek však nechtěla Rašková prozradit.

Pořadatelé se inspirovali u zahraničních veletrhů Millionaire Fair. Chtějí také navázat na prvorepublikovou tradici, kdy se do české metropole sjížděli významní evropští obchodníci. Tvrdí, že přehlídka luxusu je pro bohaté lidi, kteří "nenakupují v supermarketech, ale vyhledávají limitované série výrobků a jsou ochotni za ně vydávat astronomické částky".

Veletrh by měl představit luxusní zboží známých značek se vším, co k tomu patří. Zastoupeny budou oblasti jako wellness a lázně, móda, kosmetika, dovolená a nevšední zážitky, sport, šperky a drahé kameny, gastronomie nebo sběratelské předměty a umělecká díla.

V nabídce budou i tipy na investice, nemovitosti či novinky bank pro VIP klienty.

Tak létají milionáři. A v Česku jich přibývá:

Setkání financí a kontaktů

"Je to setkání mozkového a finančního trustu a mělo by navazovat na setkání, která se uskutečňovala od roku 1891, kdy se scházeli mecenáši, průmyslníci a další v Praze," dodala Rašková.

Organizátoři slibují "setkání s luxusem a exkluzivitou z celého světa pod jednou střechou", ale i možnost navázat nové obchodní kontakty.

Supersportovní auta a jiné zajímavosti na autosalonu Ženeva 2013:

"Akce je jediná svého druhu v České republice a z důvodu zachování kvality se jí může zúčastnit jen limitovaný počet vystavovatelů. Chceme návštěvníkům zajistit ty nejexkluzivnější produkty bez ohledu na jejich pořizovací ceny," píše se na webu pořadatelů.

 

Právě se děje

Další zprávy