Policie obvinila jednoho sparťana kvůli páteční rvačce

ČTK ČTK
22. 12. 2012 16:28
Policisté zadrželi celkem 23 výtržníků, všechny ale posléze propustili na svobodu
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Eduard Erben

Praha - Policie obvinila jednoho z více než 300 radikálních fanoušků fotbalové Sparty, kteří se v pátek večer střetli s policejními těžkooděnci na Václavském náměstí v Praze.

 Šestadvacetiletého muže viní z násilí proti úřední osobě, uvedla v sobotu na policejním webu mluvčí Andrea Zoulová.

Policisté podle ní zadrželi celkem 23 výtržníků, všechny ale posléze propustili na svobodu. Pět lidí bylo při zásahu zraněno, zdravotníci ošetřili tři fanoušky a dva policisty, upřesnila mluvčí.

Fotbaloví hooligans většinou v kuklách či s šálami přes obličej pochodovali v podvečer s vlajkami svého klubu z Letenských sadů do centra. Policisté skupinu monitorovali.

Vzhledem k tomu, že fanoušci používali pyrotechniku, napadali kolemjdoucí a ohrožovali provoz, povolali ale speciální pořádkové jednotky a posily z dalších složek.

Skupina fanoušků následně došla na Václavské náměstí k soše sv. Václava a za hlasitého skandování začala na policisty házet světlice a dělobuchy.

Kolem 21:00 policisté proti radikálním fanouškům zakročili.

"Vzhledem k průběhu celé akce a rizikům možné újmy na zdraví nezúčastněných osob policie zmobilizovala veškeré síly a proti fanouškům zakročila," odůvodnila policejní zákrok Zoulová.

Doplnila, že krátce po 22:00 byl na Václavském náměstí opět klid.

 

Právě se děje

Další zprávy