V Praze vznikne školka s přírodovědným zaměřením

Domácí Domácí
24. 8. 2012 7:15
Děti zde dostanou například možnost pěstovat vlastní rostliny
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: ČTK

Praha - V areálu Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze Na Slupi vznikne přírodovědně zaměřená školka Rybička.

Nová instituce nabídne prozatím 20 míst dětem od věku 2,5 let. Informovala o tom mluvčí Přírodovědecké fakulty Alena Ječmíková.

Součástí školky bude i přírodovědná dílna, zoo koutek, keramická dílna s pecí či zahrada, kde děti budou moci pomáhat s jednoduchou prací, pěstovat vlastní rostliny a přitom objevovat, co potřebují pro růst. V plánu je i výstavba velkého dětského hřiště.

"Pro děti budou otevřeny dvě třídy s kapacitou 10 míst, kdy 1 učitelka připadá na 5 dětí, což garantuje velmi osobní a individuální přístup," uvedla Ječmíková.

Prozatím bude školka určena pouze pro děti zaměstnanců Karlovy Univerzity či doktorandů. Realizace a prvních 15 měsíců provozu instituce bude hrazeno z Operačního programu Praha - Adaptabilita.

Nové instituce pro děti by měly dále vznikat i díky tzv. dětským skupinám. Pravidla pro jejich vznik schválila vláda tento týden. Důvodem pro tento návrh je zejména nedostatek míst v českých školkách.

"Dětská skupina má být méně formální zařízení, které bude mít snížené nároky například na hygienické předpisy, kompetenci pečující osoby," vysvětlil ve středu ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09).

 

Právě se děje

Další zprávy