Kellner chce čistit pražské ulice s primátorem Svobodou

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
8. 3. 2012 17:24
Informoval o tom ve čtvrtečním vydání deník Insider

Praha - Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) získal mocného spojence. Do čistek v Praze se na jeho stranu hodlá postavit miliardář Petr Kellner.

Uvedl to deník Insider s tím, že primátor, který se snaží odstavit takzvané pražské kmotry - zejména Romana Janouška a Tomáše Hrdličku - se nyní zaměřil na magistrátem ovládanou společnost Pražské služby. Firma zajišťuje až 80 procent svozu komunálního odpadu v hlavním městě.

Podle informací deníku Insider chce bezmála pětinový podíl v Pražských službách získat Kellnerova skupina PPF.

Akcie aktuálně drží investiční skupina Natland, proti níž ale primátor kvůli její neprůhlednosti (sídlí na Kypru) brojí a na mimořádné lednové valné hromadě odstranil jejího zástupce z dozorčí rady.

"PPF jde o nastavení nových vztahů s vedením radnice. Chce primátorovi pomoci odstranit od penězovodů Hrdličky a Janoušky a jim podobné. Proto se pokusí podíl získat zpět," řekl Insideru zdroj z blízkosti Petra Kellnera.

Zpět? Natland ovládl akcie Pražských služeb teprve vloni v létě, když získal kontrolu nad kyperskou společností Soranus Limited. Podle znalců prostředí šlo o jednu z mnoha entit, přes něž řídí Kellner a jeho tým své aktivity.

Další informace čtěte v Insideru - zde.

 

Právě se děje

Další zprávy