Pražský dopravní podnik vypovídá smlouvy. Chce šetřit

Domácí ČTK Domácí, ČTK
7. 3. 2012 20:16
Pověřená ředitelka se vrhla na šetření, úspory jdou do desítek milionů korun
Foto: dpp.cz

Praha - Dopravní podnik hlavního města Prahy začal vypovídat některým firmám smlouvy a u dalších smluv se snaží dosáhnout zkrácení jejich trvání.

V současné době podnik vypovídá smlouvy dvěma společnostem, a to DKNV a AAA servis. Ty zajišťovaly pro podnik mimo jiné servis elektrických spotřebičů, strojů a zařízení. Podle DPP se tím uspoří desítky milionů korun.

"Snažíme se také domluvit s firmami, s nimiž jsme dlouhodobě smluvně vázáni ke spolupráci a nemalým finančním plněním, tyto smluvní vztahy zkrátit, případně jinak upravit, aby pro DPP nebyly nevýhodné," uvedla pověřená ředitelka DPP Magdalena Češková s tím, že u mnohých smluv je potřeba domluvy obou stran, neboť smlouvy jsou jen těžko vypověditelné.

Mezi další úsporu patří zrušení objednávky upgradu softwaru, který je využíván v oblasti personalistiky, za téměř 10 miliónů korun. Díky zafixování cen nafty navíc provozovatel pražské MHD navíc ušetřil za leden a únor 2012 celkem 12,5 milionu korun.

V minulosti tiskla pro DPP papírové jízdenky společnost Neograph, s níž podnik v závěru loňského roku ukončil smlouvu. V současné době tiskne jízdní doklady Státní tiskárna cenin, čímž dopravce  dle svých slov uspoří cca 900 000 Kč měsíčně.


 

Právě se děje

Další zprávy