Šéf pražských strážníků byl zatčen s penězi z úplatku

Domácí ČTK Domácí, ČTK
26. 11. 2011 13:14
Vladimíra Kotrouše zadrželi členové elitní jednotky v jeho pražské kanceláři

Praha - Policisté kvůli zadržení šéfa pražských strážníků Vladimíra Kotrouše do pozdních večerních hodin prohledávali ředitelství městské policie. To sídlí v Korunní ulici na Vinohradech.

Lidové noviny v sobotu napsaly, že Kotrouš byl v pátek odpoledne zadržen ve svém autě i s penězi z úplatku. Peníze podle nich Kotrouš dostal za "určitou službu".

Mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták zásah útvaru potvrdil, ke konkrétním jménům se vyjádřit odmítl. Mluvčí městské policie Jana Přikrylová informace komentovat nechtěla vůbec.

Zásahu se zúčastnili příslušníci zásahové jednotky URNA i Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Akce měla být výsledkem několikaměsíční práce.

"Mohu říct pouze to, že dnes probíhá realizace jednoho z případů na území hlavního města Prahy," řekl mluvčí útvaru Pavel Hanták. Podle něho však zatím nebyl nikdo obviněn. Další podrobnosti mluvčí odmítl sdělit s tím, že informace by měly být k dispozici v příštím týdnu.

Na zadržení policejního ředitele reagoval v pátek odpoledne i primátor Prahy Bohuslav Svoboda. "Vyčkám na podrobnosti o této události a předpokládám, že pokud bude informace médií potvrzena, okamžitě bude pan ředitel postaven mimo službu. Popřípadě s ním bude okamžitě rozvázán pracovní poměr," uvedl.

Vladimír Kotrouš je ředitelem městské policie od roku 2002. Absolvoval policejní akademii, deset let byl ředitelem obvodu Praha 6, pak náměstkem ředitele strážníků.

Za svého působení v čele strážníků se stal terčem kritiky za nákupy drahých aut hummer, které policie nikdy pořádně nevyužila. Obchod označil tehdy za zbytečný i primátor Prahy Pavel Bém, který chtěl po řediteli vysvětlení. Kotrouš si přesto stál za svým a nákup aut bránil.

 

Právě se děje

Další zprávy