Taxikář okradl lidi o čtvrt milionu, bral jim karty

ČTK ČTK
9. 8. 2011 15:44
Muž si podle policie vytipovával opilé zákazníky. Pak jim vyměnil platební karty
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Až čtvrt milionu korun podle policie ukradl svým zákazníkům čtyřiatřicetiletý pražský taxikář. Bral jim platební karty a platil s nimi v obchodech.

Muž si údajně vytipovával opilé zákazníky. Při placení jim vyměňoval jejich platební karty za jiné, nefunkční. Získané karty používal k placení v obchodech a k výběrům hotovosti, uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Kriminalisté zadrželi podezřelého taxikáře v polovině minulého týdne. Obvinili jej z krádeže a padělání platebních karet. Hrozí mu až osm let vězení.

Obviněný zřejmě okrádal své klienty několik měsíců. "Vždy si vyhlédl zjevně podroušeného kolemjdoucího, kterému navrhl odvoz. Po příjezdu na předem domluvenou adresu nabídl řidič zákazníkovi možnost úhrady platební kartou. Klienta, který této možnosti využil, řidič v průběhu platby okradl. Ponechal si totiž pasažérovu platební kartu a vrátil mu jinou, ve valné většině nefunkční," popsal obvyklý průběh krádeží Hulan.

Policisté zatím našli deset lidí, které údajně taxikář připravil dohromady o téměř čtvrt milionu korun. Škoda však mohla být ještě mnohem vyšší. Muž se pokoušel z karet vybrat celkem 856 tisíc korun, ale limity pro nejvyšší možný výběr mu to nedovolily.

"Kriminalisté se důvodně domnívají, že popsaným způsobem mohl obviněný taxikář poškodit mnohem větší počet zákazníků, než je policistům známo. Proto žádají další případné poškozené, aby se přihlásili na lince 158," oznámil mluvčí.

Krádeže a padělání karet nejsou jedinými prohřešky obviněného. Policisté tvrdí, že provozoval taxislužbu načerno a navíc od ledna 2011 bez řidičského oprávnění. Přišel o něj kvůli řízení pod vlivem pervitinu.

 

Právě se děje

Další zprávy