Kvůli demolici mostu se na D1 u Prahy tvoří kolony

Domácí ČTK Domácí, ČTK
28. 3. 2011 20:44
U Modletic se jezdí ve dvou pruzích, i přes objízdné trasy doprava kolabovala
Zúžení se mohou řidiči ve směru od Brna vyhnout u Modletic, otáčejí se u exitu 6 v Průhonicích.
Zúžení se mohou řidiči ve směru od Brna vyhnout u Modletic, otáčejí se u exitu 6 v Průhonicích. | Foto: www.net.hr

Praha - Provoz na dálnici D1 před Prahou bude do 14. dubna omezen, u Modletic začaly přípravné práce na demolici mostu.

"Provoz je v obou směrech sveden do dvou pruhů," řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková. V úseku se už začaly tvořit kolony, odpoledne zde byl provoz na pátém stupni.

Po 14. dubnu se bude s omezenou rychlostí jezdit opět ve třech pruzích. Další uzavírka je pak plánována na druhou polovinu srpna, kdy mají být instalovány podpěry nového mostu. Termín pro dokončení stavby je stanoven na letošní prosinec.

Objízdné trasy jsou vedeny výhradně po dálnici. Stav okolních komunikací je špatný, nemají také vhodné technické parametry. Řidiči kamionů by mohli mít potíže při podjíždění mostů.

Ve směru od Prahy do Říčan jezdí řidiči již několik dní na exit 15 u Všechrom, kde se otočí a sjedou na exitu 11 u Říčan. Obdobně od Brna do Modletic se otáčejí u exitu 6 v Průhonicích. "V rámci objízdných tras není dálnice zpoplatněna," dodala Vápeníková.

Lidé z okolí Prahy, kteří znají místní menší silnice, ale většinou po dálnici nejezdí. Například od metropole do Říčan volí cestu přes Čestlice a Nupaky.

 

Právě se děje

Další zprávy