Tři vestibuly metra změní majitele i svou podobu

Michal Kalina
10. 3. 2011 9:49
Noví vlastníci budou smluvně vázáni, aby v objektech nevznikaly například herny
Vstupy do metra na Českomoravské, Kačerově a Vysočanské čeká proměna.
Vstupy do metra na Českomoravské, Kačerově a Vysočanské čeká proměna. | Foto: Michal Štůsek

Praha - Některé vestibuly pražského metra změní majitele. Dopravní podnik (DP) je prodává, slibuje si od toho jejich vylepšení.

Pražský dopravce nabídl k prodeji tři vstupy, a to do stanic Českomoravská, Kačerov a Vysočanská. Soutěž už proběhla, ale do podepsání smluv nebudou vítězné subjekty zveřejněny. Stejně jako to, kolik podnik za prostory dostane.

Nový majitel má zajistit opravy, bezbariérový přístup a změnit nabídku služeb. "Ve smlouvách bude ošetřeno to, aby ve vestibulech nevznikaly herny a další provozovny, které nechceme, aby se v tom objektu objevovaly," sdělila České televizi mluvčí DP Ilona Vysoudilová.

Na Českomoravské lidé nyní prochází kolem herny, baru i sázkové kanceláře. To se má brzo změnit. Podle náměstka pro dopravu Karla Březiny (ČSSD) má akce za cíl splynutí nevzhledných vstupů do podzemky s okolím. "Znamená to také, aby tam byla maximálně zajišťována bezpečnost i čistota," sdělil náměstek.

Dopravní podnik vidí přínos také v úsporách na úklid, údržbu a dalších nákladů. Počet vestibulů k prodeji tak zřejmě není konečný. Otázkou zůstává, co prodej přinese cestujícím.

 

Právě se děje

Další zprávy