Policie pátrá po 12letém chlapci, který zbil vozíčkáře

ČTK ČTK
12. 11. 2010 18:05
Pražští policisté po podezřelém pátrají
Foto: Policie ČR

Praha - Pražští policisté pátrají po zhruba dvanáctiletém chlapci podezřelém z toho, že ve středu přepadl v Praze 9 třicetiletého tělesně postiženého muže, který jel po chodníku na invalidním vozíku.

Útočník ho z něj shodil, kopal do něj a odcizil mu tašku s doklady, mobilním telefonem a asi 1200 korun, informovala mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Násilník poté z místa činu utekl.

Svědci události, která se ve středu stala u protihlukové stěny v Ocelkově ulici krátce po 19:00, mohou svoje informace sdělit policii na linku tísňového volání 158.

Podle policie byl podezřelý chlapec štíhlý, vysoký přibližně 150 centimetrů, měl krátké černé vlasy a snědou pleť. Na sobě měl tmavou zimní bundu s kapucí a na nohou bílé tenisky.

Podobný případ se stal v Praze v dubnu 2007. Neznámý pachatel tehdy v Praze 6 přepadl muže na invalidním vozíku a zmocnil se jeho peněženky. Na útěku se ještě pokusil okrást kolemjdoucí důchodkyni. Zabránili mu v tom však pracovníci pečovatelské služby, které okradený vozíčkář přivolal.

Letos v červenci zase brutálně napadl muž nevidomého člověka ve stanici metra B Národní třída. Slepec utrpěl zranění na hlavě a v obličeji a byl v šoku. Policie údajného násilníka zadržela.

Rada zdravotně postižených v reakci na podobné útoky opakovaně vyzvala politiky, aby se zasadili o zvýšení trestní sazby za agresivní útoky vůči lidem se zdravotním postižením.

 

Právě se děje

Další zprávy