Obviněný z únosu Aničky zmizel, policie neví kam

ČTK ČTK
23. 10. 2010 7:50
Policisty překvapilo, že soud muže pustil na svobodu

Praha - Muž, kterého policie v úterý zadržela v souvislosti se zmizením devítileté Anny Janatkové a obvinila z trestného činu zbavení osobní svobody, odešel po propuštění z vyšetřovací vazby neznámo kam.

Pro policii bylo propuštění obviněného překvapivé a proto nestačila zajistit jeho sledování, píše dnešní Mladá fronta Dnes.

Podle deníku muž odešel, aniž by si po propuštění vyzvedl osobní věci. Policisté jsou přesvědčeni, že má zmizení Anny na svědomí, uvádí list.

Překvapení policisté

Policisty překvapilo, že soudce Petr Fassati zamítl návrh vyšetřovatelů a státního zástupce na uvalení vazby pro muže, který je podle policie do zmizení dítěte zapleten.

Obviněný okamžitě po propuštění odešel a policistům zbylo jen jeho oblečení, pro které si měl přijít na služebnu.

Vyšetřovatelé podle listu tvrdí, že soud se řádně neseznámil s výpovědí obviněného a policisty o zamítnutí vazby včas neinformoval.

"My jsme proto nestačili udělat opatření, abychom obviněného na svobodě sledovali," řekl MfD jeden z policistů. Je podle deníku "stejně jako jeho kolegové" přesvědčen, že "zmizení Anny má na svědomí obviněný".

Klíčové DVD

Muž při vyšetřování několikrát změnil výpověď, k násilnému činu se však nepřiznal.

Deníku policisté řekli, že jim zmizení podezřelého může zkomplikovat další práci. Navíc podle listu tvrdí, že soudce nemohl celý spis řádně prostudovat, protože na to ani neměl dost času.

To ale popřel mluvčí soudu Martin Slováček, podle kterého soudce spis řádně prostudoval, "jen neshlédl přiložené DVD". "Avšak právě DVD, které soudce neshlédl, bylo podle policistů klíčové," píše MfD.

Není dostatek důkazů pro závěr, že se muž dopustil zbavení osobní svobody, řekl listu Slováček.

 

Právě se děje

Další zprávy