Aragorn vytáhl meč na Karkulku. Bitka řidičů baví web

Michal Štůsek Michal Štůsek
5. 10. 2010 20:26
Lidé na sociální síti rekonstruují šermířskou potyčku dvou řidičů v Praze
Spor mezi řidiči řešil jeden z nich s pomocí meče
Spor mezi řidiči řešil jeden z nich s pomocí meče | Foto: Youtube.com

Praha - Potyčka mezi taxikářem a řidičem mercedesu z minulé středy rozhýbala i vlny českého internetu. A oba účastníci už mají i vlastní přezdívky.

Muže, který s mečem v ruce reagoval na útok fyzicky zdatného taxikáře, počastovali uživatelé internetu "nickem" Aragorn. Druhému do páru pro jeho červený oděv na webu nikdo neřekně jinak než Karkulka.

350 tisíc shlédnutí

Nejprve se objevilo video části incidentu, které natočil přihlížející svědek. Zatím jej vidělo přes 350 000 lidí.

Pondělní reportáž televize Nova následně odstartovala veřejnou diskusi na Facebooku, kde vznikla speciální skupina Aragorn v Praze.

Jen ve dni vydání článku nasbírala necelých 4000 členů a počet s každou hodinou rychle stoupal.

Většina z nich se netradiční potyčkou především nepokrytě baví - což mimo jiné dokazují různé fotomontáže, které na dané téma vznikají.

Co bylo před videem?

Část webové komunity ovšem bere událost - přesněji jednostranný pohled televizní reportáže o incidentu, která prezentuje pouze názor společnosti Speed cars - jako vážné téma.

Muž v červeném (neboli Karkulka) v reportáži z incidentu vychází spíše jako oběť pomateného příznivce historického šermu (Aragorna).

Skutečnost je však o dost jiná, než jak ji vykreslila televize i jednatel taxislužby Jiří Hrdlička ve veřejném prohlášení.

Sporu totiž předcházela situace, kdy řidič mercedesu (Aragorn) zastavuje u kraje ve Vinohradské ulici poblíž tržnice, protože se jeho těhotné přítelkyni udělalo nevolno. Karkulka (muž v červeném) jede těsně za ním, a proto již nestíhá mercedes předjet a zastavuje také.

Netrpělivý taxikář "Karkulka" začne na řidiče v autě před sebou troubit. Ten se nějaký čas věnuje své přítelkyni, s rostoucí intenzitou ovšem na troubení reaguje výmluvným zvednutím prostředníčku.

To si ale nechce taxikář Karkulka nechat líbit. Zamíří rozhodně k Aragornovu mercedesu, který mezitím otevírá dveře svého auta. Taxikář v červeném podle svědků do dveří kopne a zavře je.

Následuje vzájemná sprška urážek, která končí fackou na tváři řidiče mercedesu - Aragorna. Karkulka pak nastoupí do svého taxi a chce odjet. Mezitím už je však napadený Aragorn u kufru svého mercedesu, vytahuje - nenabroušený - šermířský meč a seká s ním do střechy odjíždějícího taxíku.

Řidič Karkulka okamžitě parkuje své poničené auto na protější straně Vinohradské ulice. A až poté začíná druhá část potyčky, ta, kterou zaznamenal svědek na tolik sledovaném videu.

 

Právě se děje

Další zprávy