Primátorský kandidát Bohuslav Svoboda vstoupil do ODS

Domácí Domácí
24. 9. 2010 14:00
Na přijetí se jednomyslně shodla rada sdružení pro Prahu 2
Čerstvý člen ODS na Praze 2
Čerstvý člen ODS na Praze 2 | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Gynekolog a kandidát na pražského primátora Bohuslav Svoboda se stal členem strany, za niž na nejvyšší post v Praze kandiduje.

Svobodu jednomyslně přijala rada sdružení pro Prahu 2.

"Pan Svoboda nedostal žádnou výjimku, musel projít touto procedurou jako každý jiný," uvedla předsedkyně ODS na Praze 2 Aleksandra Udženija a popsala, jak taková procedura u pražské vládnoucí strany vypadá. "Standardním průběhem přijímání člena je, že se uchazeč představí, stručně popíše svojí profesní kariéru a především uvede důvody, proč se uchází o členství v ODS."

Předsedkyně tvrdí, že ji a další členy ODS Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda ve více než hodinové diskusi přesvědčil, že má velice jasnou představu o fungování jak magistrátu, tak především pražské ODS.

S volbou si dali na čas

Občanští demokraté si s výběrem svého kandidáta na post primátora dali na čas a jméno Bohuslava Svobody zveřejnili až 14. září, jako poslední ze všech velkých stran.

Vedení strany vybíralo ze sedmi adeptů, mezi kterými byl i bývalý hokejový brankář Petr Bříza nebo zpěvák Jan Kalousek. Volba nakonec padla na tehdy nezávislého kandidáta Bohusalva Svobodu.

"Stojí za to do toho jít. Podpora ODS i pro nezávislého kandidáta je tak veliká, že se na ni lze spolehnout. To, že se k tomu strana odhodlala ukazuje, že je to strana schopná reflektovat své chyby a je natolik silná, že se takového rozhodnutí nemusí bát a že je to strana, za kterou stojí bojovat a pracovat," zdůvodnil Svoboda, proč se nakonec rozhodl kandidovat.

Přímo na tiskové konferenci pak oznámil, že podá přihlášku do ODS.

 

Právě se děje

Další zprávy