Muž kvůli nevlastní sestře vraždil kladivem a nožem

ČTK ČTK
3. 3. 2014 11:48
V Tymákově jde už o druhou tragédii, mladší bratr muže byl odsouzen za vraždu rodičů.
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Thinkstock

Plzeň - Muž z Tymákova zavraždil pětadvacetiletého přítele své nevlastní sestry kladivem a nožem. Muže zabil loni 14. září, důvodem byla hádka kvůli dívce.

Chodil s ní zavražděný, devětadvacetiletý obžalovaný do ní ale byl také zamilovaný.

Vražda se stala ve voze mezi Mešnem a Příkosicemi na Rokycansku, tělo zavražděného vrah odvezl o pár kilometrů dál ke Kornaticím a tam ho vyhodil v lese, zjistila od dobře informovaného zdroje ČTK. Detaily vraždy ani bližší informace k motivu dosud zveřejněny nebyly.

"Hlavní líčení v dané věci je nařízeno na 12., 13. a 19. března," řekla bez bližších podrobností mluvčí Krajského soudu v Plzni Alexandra Vaňková. Kauza patří v regionu mezi nejsledovanější, pozornost vzbudila proto, že muž vraždil jen nedlouho poté, co byl za zločin dvojnásobné brutální vraždy otce a nevlastní matky odsouzen k 19 letům vězení jeho mladší bratr. Ten vraždil sekerou.

Podle informací ČTK se událost stala 14. září kolem 19:45. Muži spolu jeli ve voze, vrah poté zastavil na lesní cestě, aby se převlékl do pracovního obleku. Přitom se se spolujezdcem hádal kvůli dívce.

Pachatel pak zřejmě spolujezdce opakovaně praštil zezadu do hlavy kladivem, poté ho několikrát bodl nožem do krku. Muž na následky zranění zemřel. Jeho tělo vrah odvezl na lesní cestu mezi obce Šťáhlavice a Kornatice. Tam ho našel o den později houbař. Muži, který se k činu doznal, hrozí až 18 let vězení.

Dívku, kvůli níž se dvojice pohádala, měli spolu s její sestrou v pěstounské péči zavraždění manželé. Tymákov, malou vesnici na jižním Plzeňsku, tragédie šokovaly. Rozruch vyvolal už případ mladšího z bratrů. Předloni v červenci přišel uprostřed noci do domku a zaútočil na spící manžele. Padesátiletému otci zasadil sekerou 16 ran, o čtyři roky mladší nevlastní matce sedm.

Motivem byl dlouhodobý konflikt obou bratrů s rodiči, kteří je prý celé dětství vystavovali fyzickému i psychickému týrání. Krutě se prý chovali zejména k dívkám, jež měli v pěstounské péči. Sestry prý bili často až do krve.

 

Právě se děje

Další zprávy