Celníci našli pirátské disky a padělky značkových bot

ČTK ČTK
5. 3. 2012 13:52
Z porušování autorských práv jsou podezřelí dva Vietnamci, jeden byl zadržen ve stánku
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Vojtěch Marek

Folmava - Padělky značkových bot a více než sedm tisíc pirátských kopií kompaktních disků a DVD nosičů objevili o víkendu celníci v domě a ve stánku na tržnici ve Folmavě na Domažlicku.

Z porušování autorských práv při prodeji pirátských hudebních a filmových nosičů jsou podezřelí dva Vietnamci, jeden byl zadržen přímo ve stánku.

Padělky celníci zajistili, hodnota originálů by byla kolem pěti milionů korun, řekla mluvčí západočeských celníků Jitka Blahutová.

Pirátské nosiče objevili celníci v sobotu při domovní prohlídce stánku na tržnici a obytného domu. Kopie se vyráběly přímo v domě a ve stánku je prodejci nabízeli zákazníkům, uvedla Blahutová.

Prodejem 7071 kusů padělků by majitelům autorských práv vznikla škoda 4,5 milionu korun.

Na tržnici celníci o víkendu také zkontrolovali další stánky a objevili maskované padělky obuvi.

"Šlo o obuv, která je přímo od výrobce upravena tak, že se na první pohled jeví jako neznačkové zboží, ale značka je na výrobku skryta a objeví se až po odstranění zakrývací vrstvy. Takto upravené padělky je složitější odhalit jak při jejich dovozu, tak na stáncích," popsala Blahutová.

Celníci našli 181 párů sportovní obuvi, na kterých byly po odstranění krycích štítků ochranné známky Nike, Jack Wolfskin a Converse. Hodnota originálů by byla asi půl milionu korun.

 

Právě se děje

Další zprávy