Zkušený, u pacientů oblíbený lékař měl v krvi 3 promile

ČTK ČTK
1. 3. 2012 16:20
Policisté na opilého lékaře přišli náhodou v nemocnici, kde vyšetřovali jiný případ
Foto: Ondřej Besperát

Rokycany - S více jak třemi promile alkoholu v krvi pracoval v rokycanské nemocnici jeden z lékařů. Opilého ho zastihli kriminalisté v úterý dopoledne.

"Policisté na opilého lékaře přišli náhodou, když dopoledne přijeli vyšetřovat jiný případ," řekla policejní mluvčí Jana Tomková. Lékař se bude nejspíš zpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podle mluvčího nemocnice Jiřího Kokošky nemohl lékař nikoho z pacientů přímo ohrozit na zdraví, neboť v uvedené době neprováděl žádné invazivní výkony, ale pouze poskytoval konzultace. Postih ho ale nemine.

Lékař podle policie jevil známky silné opilosti. Provedená dechová zkouška pak odhalila přes tři promile. "Lékař se k požití alkoholických nápojů doznal. Měl je požít předchozího večera a opětovně ráno," uvedla mluvčí.

Muž se pak v doprovodu policistů podrobil odběru krve pro přesné stanovení hladiny alkoholu. Pak ho policisté převezli na plzeňskou záchytnou stanici. Podle Kokošky je to lékařovo první podobné provinění.

"Ve svém oboru je zkušený a u pacientů oblíbený. Ze zaměstnaneckého poměru lékaře zatím nepropustíme. Postih je za prvé finanční a za druhé morální. Bude pravidelně kontrolován na svém pracovišti a jakékoli provinění podobného charakteru bude důvodem k okamžitému propuštění," řekl Kokoška.

Nemocnice má podle něj nastavený standardní systém kontrol, po úterním incidentu ho ještě zpřísní.

 

Právě se děje

Další zprávy