Lídrem Zemanovců v Pardubickém kraji je odborář Dušek

ČTK ČTK
20. 6. 2012 8:17
Straně se podařilo získat na kandidátní listinu i další v regionu známá jména

Pardubice - Kandidátku Strany práv občanů - Zemanovci (SPOZ) povede v podzimních krajských volbách předseda Svazu odborářů služeb a dopravy Jaromír Dušek.

Straně se podařilo získat na kandidátní listinu i další v regionu známá jména, například dvojkou bude bývalý manažer pardubického hokejového klubu Zbyněk Kusý.

Řekl to krajský předseda SPOZ Zdeněk Štengl.

Kusý, který teď působí jako generální manažer fotbalového týmu Slavia Praha, by se chtěl v krajském zastupitelstvu věnovat hlavně sportovním aktivitám pro děti a mládež. Podle něj má tato oblast malou podporu státu.

Kandidaturu v krajských volbách mu nabídlo více politických subjektů, pro SPOZ se rozhodl proto, že se nemusel stát členem strany.

Na třetím místě kandidátky bude Štengl, mezi dalšími kandidáty se objevují bývalý náměstek pardubické primátorky Jiří Ascherl, dříve sociální demokrat, někteří lékaři, bývalý starosta Chrasti na Chrudimsku Tomáš Vagenknecht či bývalá ředitelka Vysokomýtské nemocnice a současná manažerka Chrudimské nemocnice Ivana Urešová.

Ta varovala před unáhlenou centralizací pěti krajských nemocnic, preferovala by vyšší investice kraje do zdravotnických zařízení.

V posledních volbách do sněmovny v roce 2010 získala SPOZ v Pardubickém kraji 5,23 procenta hlasů, do Parlamentu se však nedostala, neboť v celé zemi nepřekonala potřebnou pětiprocentní hranici.

V podzimních komunálních volbách před dvěma lety dosáhl její volební zisk v regionu jen 1,32 procenta, což jí přineslo osm zastupitelských mandátů z 2309.

 

Právě se děje

Další zprávy