Přes most v Pardubicích pěší neprojdou, MHD je zdarma

Domácí Domácí
13. 8. 2011 7:51
Přes most kpt. Bartoše se lze dostat jen auty či MHD. Ta je v tomto úseku zdarma

Pardubice - Chodci, kteří se v Pardubicích potřebují dostat na opačný břeh Labe přes most kpt. Bartoše, mohou až do konce srpna v tomto úseku bezplatně využívat městskou hromadnou dopravu.

Lávka pro pěší, která je součástí mostu, je totiž z důvodu neodkladné rekonstrukce uzavřena a vpuštění chodců na úzkou a frekventovanou vozovku mostu nepřichází v úvahu kvůli jejich bezpečnosti.

"Bezplatně mohou lidé využívat autobusové i trolejbusové linky obousměrně a to mezi stanicemi Lidická - Albert ve směru do centra a Hlavní nádraží - Lidická ve směru opačném. V praxi to znamená, že v tomto úseku nebudou až do ukončení rekonstrukce revizoři kontrolovat jízdní doklady," řekl předseda představenstva Dopravního podniku města Pardubic Jaroslav Mojžíš.

Lávka s chodníkem pro pěší a stezkou pro cyklisty byla v havarijním stavu, proto je od začátku srpna uzavřena. Oprava potrvá do konce srpna.

"Cyklisté mohou projíždět přes most, pěší ani bruslaře ale do automobilového provozu rozhodně není možno kvůli bezpečnosti vpustit. V úvahu nepřipadá ani uzavření jednoho jízdního pruhu a řízení provozu světelnou signalizací, neboť v takto frekventovaném úseku by docházelo k tvoření kolon vozidel v obou směrech a nebyl by zabezpečen průjezd vozidel integrovaného záchranného systému," konstatoval vedoucí odboru dopravy magistrátu Vladimír Bakajsa.

 

Právě se děje

Další zprávy