Policie zná oběti výbuchu v Explosii, příčiny dál šetří

Michal Kalina
2. 6. 2011 10:50
Analýza DNA potvrdila, že nalezené ostatky patří pohřešovaným zaměstnancům
Policie shání pro vyšetření příčin exploze fotografie mraku během výbuchu.
Policie shání pro vyšetření příčin exploze fotografie mraku během výbuchu. | Foto: ČTK

Pardubice - Policie už zná identitu čtyř obětí výbuchu v pardubické továrně Explosia Semtín.

Jde podle očekávání o pohřešované pracovníky závodu. Na místě neštěstí nalezli kriminalisté ostatky lidských těl, ze kterých provedla laboratoř analýzu DNA.

"V tuto chvíli mohu potvrdit, že jsme identifikovali všechny oběti," sdělila mluvčí policie Markéta Janovská s tím, že jde skutečně o čtyři pohřešované.

"S ohledem na probíhající vyšetřování v tuto chvíli nemůžeme k případu poskytnout žádné další bližší informace," dodala mluvčí.

Výbuch v továrně na trhaviny v polovině dubna způsobily složky na výrobu trinitrotoluenu a látka Perunit E. Přesnou příčinu havárie, při které byly zničeny dvě budovy a tři vážně poškozeny, vyšetřovatelé ještě neodhalili. Při explozi se také zranilo deset lidí, většina z nich už je v pořádku.

Prohlédněte si fotografie z místa nehody

Společnost slíbila odškodnit všechny poškozené i jejich rodiny. Na pozůstalé obětí zahájila veřejnou sbírku také pardubická charita.

Policie žádá v souvislosti s případem veřejnost o spolupráci. Potřebovala by fotografie mraku, který se vytvořil po výbuchu. Materiály je možné zaslat či odevzdat na kteroukoliv policejní stanici v kraji, nejlépe v obálce s označením "výbuch".

 

Právě se děje

Další zprávy