Zastupitel řídil opilý, zveřejnění označil za útok

Michal Kalina
28. 3. 2011 15:30
Jaromír Odstrčil nadýchal přes 1,5 promile, důsledky z toho nevyvodil
Zastupitel nadýchal přes 1,5 promile, odmítl krevní test. Žádá potrestání toho, kdo informaci vynesl.
Zastupitel nadýchal přes 1,5 promile, odmítl krevní test. Žádá potrestání toho, kdo informaci vynesl. | Foto: Ondřej Besperát

Litomyšl - Zastupitel za Věci veřejné Jaromír Odstrčil, kterého nachytala policie v Litomyšli při řízení v opilosti, považuje zveřejnění svého prohřešku za brutální útok.

Na zasedání litomyšlského zastupitelstva se k údivu ostatních neomluvil za to, že při kontrole v polovině března nadýchal okolo 1,5 promile alkoholu, a že se následně odmítl podrobit odběru krve.

"Podle tvrzení hlídky se řidič choval arogantně a odmítal spolupracovat," popsala kontrolu politika policejní mluvčí Markéta Janovská. Kvůli tomu policisté Odstrčilovi udělili kauci 10 tisíc korun a věc předali ke správnímu řízení.

Odstrčil prohlásil, že tomu, kdo informaci vynesl, hrozí trest. "Informace k případu byly získány trestnou činností. Jde již o sedmý brutální útok na mě a moji rodinu," citovala pardubická MF Dnes prohlášení opozičního zastupitele, který patří k častým kritikům současného vedení města.

Případem se budou zabývat stranické orgány Věcí veřejných. Manažer strany v Pardubickém kraji Miroslav Drobný nevyloučil i možnost opilcova vyloučení.

 

Právě se děje

Další zprávy