Projděte si: Manuál pro fanouška Open Air Game

Zuzana Hronová Zuzana Hronová
31. 12. 2010 6:19
Unikátní hokejové utkání ve Svítkově s sebou nese řadu dopravních mimořádností
Generální manažer HC Pardubice Zbyněk Kusý představuje Open Air Game
Generální manažer HC Pardubice Zbyněk Kusý představuje Open Air Game | Foto: Zuzana Hronová

Pardubice - Unikátní hokejové utkání Open Air Game, které se koná v neděli 2. ledna 2011 v Pardubicích-Svítkově s sebou přináčší i celou řadu mimořádných dopravních opatření.

Po obci Svítkov je umisťováno dopravní značení pro přechodnou úpravu provozu na pozemních komunikacích. Na řadě hlavních silnic ve Svítkově bude úplný zákaz zastavení a průjezdová rychlost zde bude snížena na 30 km/hod.

Ulice Žižkova - tj. ulice od světelné křižovatky z hlavní ulice Pražské ve Svítkově směrem k Labi, bude jednosměrná a bude to také téměř jediná příjezdová komunikace pro fanoušky jedoucí na utkání osobními vozidly. Objízdná trasa pro ty, kteří by potřebovali ze Svítkova ulicí Žižkova vyjet v protisměru povede přes ulici Kostnickou a Školní.

Kde zaparkovat? Jak se Svítkovu vyhnout?

Parkoviště pro osobní vozidla bude na plochách za plochodrážním stadionem a již od hlavní silnice (ulice Pražské) bude řádně označeno dopravními tabulemi. Dle informací HC Eaton je parkování placené. Nájezd na parkoviště bude právě zmiňovanou ulicí Žižkovou, kolem parku ve Svítkově a dále ulicemi Motoristů a Kostnická.

"Důrazně upozorňujeme řidiče, že místní příjezdová komunikace k plochodrážnímu stadionu z ulice Pražské, která vede z lesíka mezi Svítkovem a Čívicemi bude pro běžný provoz uzavřena. Zároveň upozorňujeme řidiče, pokud by náhodou přece jen v ulicích Svítkova parkovali, že veškerá vozidla, která budou bránit průjezdu nebo výjezdům budou odtažena," sděluje mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská.

Pro ulehčení provozu v okolí Svítkova policisté doporučují ostatním řidičům vyznačenou objízdnou trasu - - silnice I/37 směr Chrudim, dále odbočit vpravo na Staré Jesenčany, Třebosice, Starý Máteřova a poté doprava a po silnici III/32228 do Starých Čivic. Stejně tak i v opačném směru.

Jízdní řády vlaků a MHD

České dráhy posílí dopravu na stadion ve Svítkově vlaky a to jak z Brna, tak pro pardubické fanoušky. Podrobné informace o příjezdech a odjezdech vlaků jsou k dispozici na stránkách Českých drah.

Na akci se řádně připravil i Dopravní podnik města Pardubic, který bude po celý den vysílat posilové spoje. Jízdní řády by měly být vyvěšeny na všech dotčených zastávkách a další informace o spojení MHD si lze pročíst na stránkách pardubického dopravního podniku.

Pozor na železniční koridor

"Policisté žádají především řidiče, aby se řídili dopravním značením, dbali pokynů pořadatelů a policistů a aby si uvědomili, že při očekávání tak vysokého počtu fanoušků se jistě na silnicích budou tvořit kolony. Nelze se tedy domnívat, že si je možné na zápas vyrazit dvacet minut před samotným začátkem utkání," říká Janovská.

Policie doporučuje využívat jak vlakové spojení či městskou hromadnou dopravu.

"Ty, kteří přijedou do Svítkova vlakem velice důrazně upozorňujeme na bezpečné chování se v blízkosti železničního koridoru, neboť v místě zastávky jezdí ostatní vlaky rychlostí hodně převyšující stokilometrovou rychlost," dodává mluvčí.

 

Právě se děje

Další zprávy