Dívka hledala finančního otroka, muže pak vydírala

Eliška Čermáková
28. 6. 2013 16:20
Mladík měl plnit všechny rozkazy, pak mu dívka začala hrozit tím, že videa zveřejní
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Jeseník - Policie obvinila jednadvacetiletou dívku z Jeseníku z vydírání o rok staršího mladíka z Přerova. Podle kriminalisty Pavla Schweinera hrozí dívce až čtyři roky vězení.

Muž našel čerstvou maturantku přes inzerát na internetu, kde pod jménem Kateřina H. z Olomouce hledala "finančního otroka". Ten měl podle popisu plnit všechny její příkazy, včetně těch sexuálních.

"Jejich komunikace se odehrávala na Skypu, kdy Kateřina H. oslovovala muže vulgárními jmény a nutila ho vykonávat její příkazy," uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Mladík byl nucen se před zapnutou webkamerou svléknout do naha a masturbovat. Maturantka využila jeho podřízenosti "otroka" a pro své potěšení si pro něj vybírala náročné úkoly.

Také po něm požadovala stále větší obnosy peněz, od 500 korun až po několik tisíc.

Hrozila zveřejněním vulgární konverzace

Muž její požadavky plnil po celou dobu jejich komunikace. Zlom nastal v momentu, kdy po něm Kateřina H. chtěla, aby poslal 12 tisíc korun na její bankovní účet.

"Hrozila mu uveřejněním jejich vulgární konverzace přes SMS zprávy a vložením videa s masturbací na server youtube, kde by ho v okamžiku shlédly stovky lidí," dodala Štrbáková.

Mladík se poté obrátil na linku E-Bezpečí, která případ předala do rukou policie Olomouckého kraje.

"Tento případ je považován za ojedinělý, linka E-Bezpečí však již v minulosti řešila zneužití osobních údajů či kyberšikanu," řekla zástupkyně projektu E-Bezpečí Veronika Krejčí.

 

Právě se děje

Další zprávy