Děti našly na ulici pyrotechniku. Mají vážné popáleniny

ČTK ČTK
2. 1. 2013 11:14
Stav muže zraněného při výbuchu podomácku vyrobené pyrotechniky je stabilizovaný
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Hranice - Neznámou pyrotechniku, která v úterý vážně zranila dva školáky v Hranicích na Přerovsku, našly děti volně položenou na ulici po silvestrovských oslavách.

Okolnosti případu i nadále vyšetřuje policie, řekl policejní mluvčí Josef Bednařík. Výbuch neznámé pyrotechniky způsobil dvěma dětem vážné popáleniny. Záchranáři zraněné děti převezli do nemocnic.

"Děti pyrotechniku našly v ulici Jaselská, ve stejné ulici, kde ji později odpálily. O jakou pyrotechniku se jednalo, by nám měly objasnit expertizy," řekl policejní mluvčí.

Místo exploze prozkoumal i policejní pyrotechnik, který odebral zbytky třaskavé látky k dalším rozborům.

Zatím neznámou pyrotechniku odpálily čtyři děti, přičemž popálen byl desetiletý chlapec a patnáctiletá dívka. Další dívka a chlapec vyvázli bez zranění.

Vážnější zranění utrpěl desetiletý chlapec. V obličeji a na rukou má popáleniny prvního a druhého stupně. Skončil na popáleninovém centru Fakultní nemocnice v Ostravě. Dívku výbuch rovněž zasáhl do obličeje a do jedné ruky, popálena je však méně.

Začíná rok se šťastnou třináctkou - podívejte se:

Stav muže zraněného na Silvestra v Teplicích při výbuchu podomácku vyrobené pyrotechniky je podle mluvčího pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Lukáše Matýska stabilizovaný.

Muž utrpěl při výbuchu popáleniny druhého stupně na deseti procentech těla. Leží na jednotce intenzivní péče kliniky popáleninové medicíny a je mimo ohrožení života, řekl Matýsek.

"Stav pacienta se od včerejška nezměnil, je stabilizovaný. Muž je mimo ohrožení života, a pakliže nedojde ke komplikacím, může být propuštěn zhruba do tří týdnů," uvedl.

Při výbuchu se zranili dva lidé, jednoho vrtulník přepravil do Prahy, druhého přijala Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem s popáleninami a devastujícím poraněním horní končetiny. Neštěstí se stalo v městské části Řetenice na Silvestra kolem 14:30.

 

Právě se děje

Další zprávy