Středomoravské pivovary prodaly o desetinu více piva

ČTK ČTK
11. 12. 2011 10:48
V domovském kraji mají Holba, Zubr a Litovel až dvě třetiny trhu
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Reuters

Olomouc - Středomoravské pivovary Holba, Zubr a Litovel hodnotí letošní rok jako úspěšný. Závodům se podařilo navýšit odbyt, u některých značek se zvýšil až o deset procent. Přesná čísla prodejů však pivovary, které dohromady každoročně vystaví do jednoho milionu hektolitrů piva, nezveřejnily. Vzhledem k očekávaným turbulencím na trhu je zatím předčasné dělat prognózy prodejů i na příští rok, řekla ČTK mluvčí pivovarů Hana Matulová.

"Všechny tři značky si dlouhodobě drží stabilní podíly na trhu. Na střední Moravě jim patří až dvě třetiny trhu, záleží na oblastech. K nejsilnějším patří Olomoucko, Přerovsko, Zlínsko, oblast Jeseníků a východní Čechy. V příštím roce plánujeme rozšíření distribuce do přilehlých regionů," uvedla mluvčí.

Pivovaru Litovel se letos podařilo podle ní se lépe prosadit v zahraničí. "Holba úspěšně rozšířila distribuci v rámci České republiky," uvedla mluvčí.

Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven výroba jeho členských pivovarů za letošní tři čtvrtletí vzrostla meziročně o jedno procento, a to po osmiprocentním propadu za celý minulý rok. Výstav členů pivovarského svazu představuje zhruba 85 procent veškeré tuzemské produkce piva.

 

Právě se děje

Další zprávy