Studenti jedou Evropou za mír, stavili se i v Olomouci

Domácí Domácí
27. 7. 2011 21:43
Studenti chtějí posílit toleranci a mír v celém evropském společenství
Studenty jedoucí za mír a toleranci přivítal primátor Olomouce Martin Novotný
Studenty jedoucí za mír a toleranci přivítal primátor Olomouce Martin Novotný | Foto: Město Olomouc

Olomouc - Studenti jedou napříč Evropou, chtějí posílit mír a toleranci. V úterý se zastavili v Olomouci, přijal je primátor Martin Novotný.

Od 3. července do 15. září se koná mezinárodní cyklistická akce "Ride for your Rights!" ("Jeď za svá práva!") s podtitulem "Je čas změnit svůj život". Studenti, politici, aktivisté i nadšenci z řad veřejnosti chtějí projet čtyři tisíce kilometrů napříč dvanácti evropskými zeměmi.

Studenti z celé Evropy se tímto způsobem rozhodli podpořit myšlenku studentské mobility za účelem posílení tolerance a míru v celém evropském společenství.

Propůjč nám nohy na 4000 km

Oficiální stránky projektu lákají všechny, kdo chtějí zažít něco velkého a přejí si něco změnit, aby organizátorům "propůjčili nohy na den, týden, měsíc nebo na 4000 kilometrů, nasedli na kolo a připojili se k jízdě".
 
V úterý 26. července se Tour zastavila také na olomoucké radnici, kde je přivítal primátor Martin Novotný.

Ze Srbska do Ruska

Skupina cyklistů složená z oficiálního týmu a neomezeného množství zainteresovaných studentů, politiků, aktivistů i nadšenců z řad veřejnosti jede trasu ze Srbska do Ruska přes Chorvatsko, Maďarsko, Slovensko, Rakousko, Českou republiku, Polsko, Litvu, Lotyšsko, Estonsko a Finsko.

V každé zemi je pro účastníky připraven bohatý doprovodný program: workshopy ve spolupráci s neziskovými organizacemi, setkání se sportovci, významnými politiky a představiteli univerzit, prohlídky měst a jiné kulturní akce.

 

Právě se děje

Další zprávy