Přednádraží jde do dražby. Nejméně za 1 milion

Domácí Domácí
14. 8. 2013 11:59
Elektronická dražba proběhne nejspíš ve druhé polovině září.
Foto: Aktuálně.cz

Ostrava - Domy v ostravské lokalitě Přednádraží půjdou v září do dražby.

Vlastník domů neuhradil dluh, který činí několik set tisíc korun. Soud tedy v polovině května na návrh Ostravských vodáren a kanalizací zahájil exekuci.

Majitel Oldřich Roztočil tehdy řeči o dražbě považoval za přehnané a rozhodnutí soudu vnímal jako další pokus o jeho sražení na kolena.

"Očekává se, že nový vlastník nemovitostí může pomoci vyřešit komplikovaný stav v dané lokalitě a zajistit její kvalitnější využití," uvedla ve středu tisková mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová.

Dražba nejspíš proběhne elektronicky v druhé polovině září. Nejnižší částka, za kterou budou nebytové domy k mání, činí 1 048 000 korun. To odpovídá dvěma třetinám z odhadní ceny nemovitosti, kterou určil znalec.

"Novým vlastníkem nebytových domů by se mohla stát například některá nadace nebo občanské sdružení, které by v místě vytvořilo vesničku soužití či centrum poskytování sociálních služeb," slibovala si už v květnu exekutorská komora.

Téměř rok trvalo, než lokalitu opustili všichni obyvatelé. Loni v létě to kvůli špatnému stavu budov nařídil stavební úřad. Tehdy tam žilo na dvě stovky lidí. Poslední rodina opustila lokalitu v první polovině letošního července. Stavební úřad už nařídil demolici šesti domů z celkových deseti.

Roztočilova společnost čelí dalšímu exekučnímu řízení. "O výtěžek exekučního prodeje nemovitostí se tedy s největší pravděpodobností přihlásí další věřitelé," vysvětlila Báčová.

 

Právě se děje

Další zprávy