Řidič dojel na konečnou, pod sedadlem našel malé jmění

Domácí Domácí
13. 5. 2013 20:50
Obvykle nachází pod sedadly mobily, deštníky, čepice a rukavice. Tohle byl šok
Řidič Lukáš Poruba, který našel peníze
Řidič Lukáš Poruba, který našel peníze | Foto: Moravskoslezský kraj

Ostrava -  Řidič autobusu Lukáš Poruba našel ve svém vozidle pod sedadlem tašku s obálkou, ze které vyčnívaly bankovky. Ukázalo se, že ukrývá přes 280 tisíc korun. Nezaváhal a nález okamžitě oznámil policii. Své jednání považuje za samozřejmost.

Šekem v hodnotě 10 tisíc korun mu poděkoval za poctivost hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Řidič, který jezdí autobusem osm let, našel sumu peněz na konečné stanici linky z Rožnova pod Radhoštěm do Ostravy, když kontroloval,zda si cestující v autobuse něco nezapomněli.

"Nejčastěji najdeme pod sedadly mobily, deštníky, čepice a rukavice. Ale tento nález pro mě opravdu znamenal šok," vzpomíná řidič. Dodává, že ho však ani na chvíli nenapadlo, že by si tašku s penězi mohl nechat a okamžitě kontaktoval policii.

"Později jsem se setkal s paní, která tašku s penězi v autobuse nechala. Moc mi děkovala. I doma byli všichni rádi, stejně jako kamarádi v práci. Těm ovšem teď, když jsem obdržel šek, musím koupit kafe. Peníze pak poputují do domácnosti," dodává Lukáš Poruba.

Ve Zlíně to dopadlo jinak

Poněkud odlišný příběh v těchto dnech prožívá zlínský hokejový fanoušek, jenž během semifinále s Třincem našel peněženku s doklady a desítkami tisíc korun.

Policii nic neohlásil, kriminalisté ho však vypátrali díky záznamu kamery ve speciálním monitorovacím voze, který hlídal bezpečnost před hokejovým stadionem v Třinci.  Na záznamu pak viděli vše, co se stalo. Muže, který peněženku ztratil, i toho, který ji našel.

Peněženku před stadionem ztratil koncem března dvaatřicetiletý muž. Vyšel z haly a s peněženkou manipuloval. Po příchodu zpět do haly zjistil, že ji nemá. Vše proto nahlásil policistům a uvedl, kde peněženku mohl ztratit.

Už následující den předvolali policisté k výslechu jednačtyřicetiletého fanouška zlínského hokeje. Přiznal se a peněženku policistům předal. Přesto si vyslechl obvinění ze zatajení věci.

 

Právě se děje

Další zprávy