Auto vjelo u Jablunkova pod náklaďák, zemřeli dva lidé

ČTK ČTK
29. 10. 2012 21:18
Nehoda se stala večer na jednom z tahů na Slovensko
Foto: Aktuálně.cz

Jablunkov - Při tragické dopravní nehodě v Jablunkově-Návsí na Frýdecko-Místecku zemřeli večer dva lidé, další byl vážně zraněný.

Na vině je s největší pravděpodobností nepříznivé počasí. Osobní automobil, který řídil sedmačtyřicetiletý Slovák, vjel do protisměru, kde se střetl s nákladním automobilem řízeným třiačtyřicetiletým polským řidičem, řekl mluvčí policie Vlastimil Starzyk.

Nehoda se stala po 18:00 na jednom z hlavních tahů na Slovensko. Řidič i spolujezdec zemřeli na místě. Třetí cestující z osobního automobilu byl převezen na jednotku ARO ve vážném zdravotním stavu. "Pravděpodobnou příčinou nehody jsou špatné povětrnostní podmínky. Opatrnost je určitě na místě," varoval řidiče mluvčí.

Silnice je v obou směrech uzavřena. Okolo 21:30 by provoz na silnici měl být nejprve sveden do jednoho jízdního pruhu, posléze bude silnice zprůjezdněna úplně. Nehoda se stala ve směru na Slovensko.

Podle Starzyka byly v nedalekých Mostech u Jablunkova kvůli počasí problémy už odpoledne, kdy se v místě vytvořila asi pětikilometrová kolona, v níž stály hlavně kamiony. Dopravu už se ale podařilo uvolnit.

K opatrnosti na silnicích vyzývají také silničáři. Na některých silnicích mohou stále ležet zbytky rozbředlého sněhu, na silnicích nižších tříd pak zbytky sněhu.

 

Právě se děje

Další zprávy