Obžalovaný přišel k soudu opilý, líčení bylo odročeno

ČTK ČTK
21. 10. 2011 12:01
Muž dříve sám přiznal, že je alkoholik. Obžalovaný je z postřelení mladíka

Ostrava - Silně opilý dorazil v pátek do budovy ostravského krajského soudu Hynek Ignát. Společně s dalším mužem čelí obžalobě z postřelení pracovníka pohřební služby na opavském hřbitově.

Opilost byla na obžalovaném znatelná na první pohled. Soudce proto nechal provést dechovou zkoušku, při které se zjistilo, že má v krvi přibližně 2,6 promile alkoholu. Předseda senátu proto jednání odročil.

"Vynesení rozsudku se přesouvá na 25. října," řekla mluvčí Krajského soudu v Ostravě Lucie Böhmová.

Dodala, že by soud mohl opilému obžalovanému udělit až padesátitisícovou pořádkovou pokutu. "V tomto případě ale o tom s ohledem na majetkové poměry obžalovaného neuvažujeme," řekla.

Ignát ám sebe už dříve vylíčil jako alkoholika. "Piju pořád. Mám takový zvyk. Už bez toho nedokážu být," tvrdí muž, který nemá žádný oficiální příjem. K soudu pod vlivem alkoholu přišel už jednou.

Na lavici obžalovaných usedl společně s Tomášem Kukolem. Právě on podle obžaloby na hřbitově střílel. Oba ale tvrdí, že si na okolnosti případu nepamatují. Ignát kvůli opilosti a Kukol vinou léků s opiáty, které v té době údajně užíval.

Podle obžaloby dvojice napadla kvůli pomstě pracovníka opavské pohřební služby. Kukol jej postřelil z nelegálně držené zbraně. Motivem byla údajná krádež peněz zemřelého Kukolova otce. Nebožtíkovo tělo tehdy odvážel právě postřelený mladík z pohřební služby.

Postřelený obvinění z krádeže odmítá

Podle obžaloby se dvojice vyzbrojila pouty, paralyzérem a střelnou zbraní. Pak se vydala hledat na hřbitov údajného zloděje. Narazili na něj venku v autě.

Mladíka pak podle obžaloby bili pěstmi a kopali. Zaznělo i několik výstřelů do vzduchu. Když napadený ležel na zemi, Ignát jej prý spoutal a táhl tělo pryč od auta. V té chvíli údajně Kukol znovu vystřelil. Tentokrát mířil na nohy mladíka.

Obvinění z krádeže však postřelený muž od samého začátku odmítá. Tvrdí, že sám už před incidentem kontaktoval policii, aby případ vyřešila. Přepadení jej překvapilo. Údajnou krádež vyšetřovala i opavská policie. Nic se ale neprokázalo.

 

Právě se děje

Další zprávy