Policie má podezřelého z vraždy jedenáctileté dívky

Domácí ČTK Domácí, ČTK
26. 7. 2011 12:05
Pobodanou dívku našli v pondělí v Krnově, policie potvrdila zadržení muže
Policie na místě činu v Krnově.
Policie na místě činu v Krnově. | Foto: ČTK

Krnov (Bruntálsko) - Policie v Krnově na Bruntálsku potvrdila pondělní vraždu jedenáctileté dívky a zadržela také podezřelého muže.

Mluvčí krajské policie Gabriela Holčáková uvedla, že "policisté prověřují zvlášť závažný zločin násilného charakteru, jehož obětí se stalo 11leté dítě".

"Kriminalisté již zadrželi podezřelou osobu," dodala Holčáková s tím, že je tak možné vyvrátit různé spekulace veřejnosti i některých médií. Jaké  konkrétně má policie na mysli, ale již neuvedla.

Od začátku byl za jednoho z možných pachatelů svědky i sousedy označován starší bratr oběti, který její tělo nalezl. "Mluví se o tom, že to mohl udělat její bratr, ale nikdo to neví jistě," označil podezřelého jeden ze sousedů.

Podle svědků policie staršího bratra oběti odvezla. Tuto verzi však zatím nikdo oficiálně nepotvrdil a nemusí být pravdivá.

Podrobnější informace k případu už policie nechce zveřejnit dříve, než dojde v prověřování zásadní posun.

Dívce již nebylo pomoci

Policie vyjela k případu v Hlubčické ulici v Krnově kolem půl jedné. Nález dětského těla potvrdil i mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Řekl, že na místě zasahovaly dvě posádky rychlé záchranné služby.

"Okolo 13:30 jsme zasahovali u nezletilé osoby. Lékař ale konstatoval smrt pacienta," řekl s tím, že s ohledem na policejní vyšetřování nemůže zveřejnit další informace.

Svědci z místa tragédie i obyvatel Hlubčické ulice, kde bylo tělo nalezeno, již v pondělí tvrdili, že holčičku někdo pobodal nožem. Ta zraněním podlehla.

 

Právě se děje

Další zprávy