V Ostravě se srazily tramvaje, řidiči hrozí vězení

Domácí Domácí
19. 4. 2011 16:00
Nehoda se stala ráno v zastávce Důl Hlubina
Linky číslo 6 a 13 se srazily na ostravské zastávce Důl Hlubina.
Linky číslo 6 a 13 se srazily na ostravské zastávce Důl Hlubina. | Foto: Drážní inspekce

Ostrava - V ostravské Místecké ulici se krátce před sedmou hodinou ranní srazily dvě tramvaje.

Nehoda se stala v zastávce Důl Hlubina ve směru do centra. "Srazily se tramvaje číslo 6 a 13," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

První zprávy hovořily o sedmi zraněných, později záchranáři jejich počet upřesnili na šest. Všichni měli lehká zranění.

Řidiče policie obvinila

Tramvajemi cestovalo zhruba 75 lidí.

Drážní inspekce při vyšetřovaní počítala i s možností technické závady, proto byly obě tramvaje zajištěny, aby se provedlo komisionální přezkoušení brzdových systémů.

Podle prvotních zjištění byl ale na vině pětatřicetiletý řidič tramvaje linky 6, který se zřejmě plně nevěnoval řízení a zezadu narazil do stojící tramvaje linky 13.

"Policejní komisař již zahájil úkony trestního řízení pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti, pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do pěti let nebo zákaz činnosti," uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Škoda se odhaduje na 200 tisíc korun.

Agentura ČTK připomněla, že naposledy se dvě tramvaje v Ostravě srazily loni v březnu. Čtyři lidé - řidička a tři cestující - se tehdy lehce zranili.

Před třemi lety si srážka tramvají na jednokolejce mezi Ostravou a Vřesinou vyžádala tři lidské životy, dalších několik desítek lidí se zranilo. Řidič tramvaje byl předloni odsouzen na čtyři roky vězení.

Prohlédněte si fotogalerii z nehody u Vřesiny:

 

Právě se děje

Další zprávy