Na Českolipsku vlak zabil chodce, který šel po kolejích

ČTK ČTK
1. 1. 2014 18:40
Nehoda se stala na trati mezi Českou Lípou a Svorem deset minut před 17:00
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Drážní inspekce

Svor (Česká Lípa) - Na Českolipsku usmrtil v podvečer vlak chodce na kolejích. Neštěstí se stalo na trati mezi Českou Lípou a Svorem.

Provoz na trati se zastavil, sdělil mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Nehoda se stala deset minut před 17:00. "Osobní vlak jedoucí z České Lípy srazil chodce na volné trati v místech, kde neměl co dělat," doplnil Drápal. Pohlaví mrtvého zatím inspekce ani záchranná služba neznají.

Na Nový rok je to už třetí podobný případ. Ráno zahynula pod koly vlaku v Řevnicích u Prahy žena. Nehoda se stala přímo na železničním přejezdu.

Nehoda u Krnova

Další podobná událost zastavila vlaky z Krnova do Brantice. "Tam skončil střet chodce s vlakem těžkým zraněním," dodal mluvčí drážní inspekce.

Dnes před 14:30 tam vlak srazil jednatřicetiletého muže. Policie zjišťuje, zda šlo o nehodu, nebo se muž pokusil o sebevraždu. Policejní mluvčí Pavla Welnová řekla, že podle dostupných informací šel muž po kolejích a zřejmě nereagoval, přestože na něj strojvedoucí blížícího se vlaku houkal.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že záchranáři našli muže po srážce při vědomí, avšak utrpěl vážná poranění. "Zasahující lékaři při prvotním vyšetření zjistili vícečetná poranění v oblasti hlavy, nevyloučili ani další možná zranění," uvedl Humpl. Vrtulník muže přepravil do Fakultní nemocnice v Ostravě.

Kvůli nehodě byl na trati více než na dvě hodiny přerušen provoz a místo vlaků jezdily náhradní autobusy.

 

Právě se děje

Další zprávy