Auto na přejezdu na Semilsku srazil vlak, žena zemřela

ČTK ČTK
9. 5. 2012 13:14
V úseku mezi Martinicemi a Jabloncem nad Jizerou kvůli nehodě nejezdily vlaky
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: HZS Královehradeckého kraje

Víchová nad Jizerou - Sedmdesátiletá žena ve středu ráno zemřela po střetu vlaku s osobním autem na přejezdu ve Víchové nad Jizerou na Semilsku.

Stejně starý muž utrpěl vážná zranění, oba cestovali autem. Řekla to mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová.

Podle Drážní inspekce vozidlo před vlak vjelo na přejezd označený výstražnými kříži. Je proto pravděpodobné, že vina byla na straně řidiče.

"Řidič má ze zákona povinnost přesvědčit se, zda může bezpečně projet," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Škodu na dráze inspekce odhadla na 10.000 korun, škodu mimo dráhu na 100.000 korun.

V úseku mezi Martinicemi a Jabloncem nad Jizerou kvůli nehodě několik hodin nejezdily vlaky, které dočasně nahradily autobusy Provoz se podařilo obnovit několik minut po poledni.

Nehoda se stala krátce po 08:30. Žena těžkým zraněním podlehla na místě. Mnohačetná poranění při střetu utrpěl i senior. "Vrtulníkem ho v bezvědomí převezli na traumatologii do Liberce," doplnila Markovičová.

 

Právě se děje

Další zprávy