Muž si vymyslel napadení, do břicha se přitom bodl sám

ČTK ČTK
30. 1. 2012 16:57
Původně tvrdil, že na něho v baru v České Lípě zaútočila dvojice Romů
Foto: Policie ČR

Česká Lípa - Přepadení třiačtyřicetiletého muže v baru v České Lípě, které se mělo odehrát minulé pondělí večer, bylo výmysl.

Muže našli s bodným poraněním břicha na toaletách a podle svědků tvrdil, že jej napadli dva Romové. Skončil v českolipské nemocnici a musel být operován. "Nyní policii přiznal, že si všechno vymyslel a poranil se sám," informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Muž po operaci skončil na jednotce intenzivní péče a kriminalisté s ním s ohledem na jeho stav mohli hovořit až v pondělí.

"Zranění si způsobil kuchyňským nožem, který si sám přinesl a ten také spolu s peněženkou zajistili kriminalisté na místě činu," uvedla Suchánková. K činu podle ní muže vedly obavy z možného trestu za to, že neplatil výživné.

Událost se stala v baru Horník na sídlišti Sever. Než muže záchranáři odvezli, stačil říct, že byl napaden Romy, kterým údajně odmítl dát 50 korun.

"Řekl mi, že to byli dva Romové a že ho okradli. Vedle něj ležela peněženka, jestli je prázdná, nebo ne, to jsem nezkoumal. Vzal jsem ji kapesníkem do sáčku a předal ji policistům," řekl serveru Deník.cz muž, který jej našel.

O tom, že bodné zranění bylo velmi vážné, svědčí i fakt, že jej zdravotníci nemohli přepravit do liberecké krajské nemocnice. "Transport by pro něj mohl být život ohrožující," potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová.

 

Právě se děje

Další zprávy