Chrastavští volí i ve vyplavené školce. Nešlo to jinak

Miloslav Lubas
15. 10. 2010 15:58
Voda před dvěma měsíci zaplavila i případná alternativní místa voleb
Foto: Vít Kchaml

Chrastava - Při bleskových srpnových záplavách se mateřskou školou v Nádražní ulici v Chrastavě valila voda z říčky Jeřice. Teď tam už chodí voliči a dávají své hlasy kandidátům do městského zastupitelstva.

"Školku pořád ještě opravují řemeslníci a děti se do ní vrátí až v listopadu," řekl starosta Michael Canov.

"Volby ve školce jsme udělali, protože jsou tam na ně lidé zvyklí. Navíc jsme neměli na vybranou. Záplavy poškodily i další prostory, které by mohly posloužit jako náhrada za tradiční volební místnost ve školce. Třeba hasičárnu," dodal Canov.

V šestitisícové Chrastavě, kde záplavy ze 7. srpna zničily majetek celkem za 1,5 miliardy korun, kandiduje do městského zastupitelstva pět stran.

Voda odnesla i volební kampaň

V jedné z nich - SLK - působí i Canov. "Práce na likvidaci povodňových škod nám zabírá stále tolik času, že jsem ani nedělali žádnou předvolební kampaň. Pětadvacet tisíc korun připravených na plakáty, další tiskoviny a mítinky jsme dali na městské povodňové konto."

Kampaň neorganizovala ani strana Pro změnu v Chrastavě. "Jsme přesvědčeni, že v současné době je třeba řešit daleko důležitější věci, než se přetahovat s dalšími s dalšími stranami o názory na to, kdo je lepší či horší a kdo má lepší či horší program," píše v Chrastavských listech lídr "Změny", bývalý poslanec Sněmovny Oldřich Němec.

Do svých protivníků se nepouštěla ani ČSSD, komunisté a ODS.

Podle Canova vládne při letošních komunálních volbách jiná atmosféra než v minulosti. "Ve všech jsou ještě povodně. Ale věříme, že do příštích voleb v roce 2014 se podaří obnovit Chrastavu do podoby, jakou měla před 7. srpnem letošního roku," prohlásil Canov.

 

Právě se děje

Další zprávy