Na Hradecku hořely střechy i hotel Černigov

ČTK ČTK
1. 1. 2013 11:30
Požáry způsobila zábavní pyrotechnika
Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hradec Králové - O silvestrovské noci vyjížděli hasiči v hradeckém kraji k šesti požárům, hořely převážně střechy domů zapálené zábavní pyrotechnikou.

Hasili i strop restaurace hradeckého hotelu Černigov.

Hodně práce měli i zdravotníci. Marně se pokoušeli oživit mladíka, kterého na Náchodsku srazilo auto, a velmi vážně se zranil i sáňkař v Herlíkovicích. Ošetřovali i zranění od pyrotechniky.

"Nejčastější příčinou úrazu byl pád na zem, následovaly úrazy zábavní pyrotechnikou. V bezvědomí nejčastěji skončili mladí lidé po konzumaci alkoholu. Mezi zásahy záchranářů nechyběla fyzická napadení a šokující byl zásah u teprve třináctileté dívky intoxikované alkoholem," řekl mluvčí záchranné služby Tomáš Ježek.

Policisté od půlnoci vyšetřují v Jetřichově na Náchodsku tragickou dopravní nehodu. Rychle jedoucí auto srazilo mladíka, když před půlnocí s kamarády odpaloval před restaurací rachejtle. Řidič z místa nehody ujel. Mladík při transportu do nemocnice zemřel, řekla krajská policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Pyrotechnika zranila v obličeji 65letého muže z Bílé Třemešné na Trutnovsku. Třiadvacetiletému muži poranila v Rychnově nad Kněžnou petarda ruku. Oba muži skončili v nemocnici.

 

Právě se děje

Další zprávy