Špindlerův Mlýn zrušil ceník lyžování na novou sezónu

Zdeněk John
25. 11. 2012 14:55
Nejpopulárnější středisko Krkonoš má nového nájemce, ten chce změnit strukturu skipassů
Lanovka ve Špindlerově Mlýně
Lanovka ve Špindlerově Mlýně | Foto: Ludvík Hradilek

Špindlerův Mlýn - Nový nájemce skiareálu ve Špindlerově Mlýně, společnost Melida, překvapivě stáhla těsně před startem zimní sezóny nový ceník lyžování v nejpopulárnějším českém středisku. Pár dní před spuštěním vleků a lanovek tak není jasné, za kolik se bude v této části Krkonoš lyžovat.

Infirmace o stažení ceníku se objevila na internetových stránkách lyžařského areálu. Melida je společnou firmou slovenských investorů z J&T (Tatra Mountain Resorts) a českého miliardáře Němce (Snowhill). Špindl si pronajala od jeho vlastníka ČSTV na dvacet let s velmi pravděpodobnou opcí na další léta.

Kvůli tomu, že se partneři v Melidě nemohli dohodnout na detailních podmínkách pronájmu, vyhlásil ČSTV pro letošní sezónu zdražení denního skipassu ze 700 korun na 750. Nyní však Melida toto zdražení zrušila a představí nový ceník.

Zda to bude znamenat větší či menší zdražení oproti původnímu plánu, není jasné. Melida v prohlášení mluví o tom, že jí nevyhovuje struktura, nikoliv cenové relace. "Vnímáme, jak jsou v Česku lidé hákliví na cenu, že je to pro ně velmi důležitá položka. Ale naše nabídka bude spočívat hlavně ve zvýšení kvality služeb," řekl předseda dozorčí rady TMR Igor Rataj, když představoval záměry TMR se Špindlerovým Mlýnem.

"Nyní zkoumáme možnosti zavedení ceníku tak, jak jsme ho prezentovali, a to s ohledem na to, aby to nikde nezpůsobilo problémy. V momentě, kdy budou vyřešené tyto záležitosti, ceník bude zveřejněn," uvedla v novém prohlášení Melida.

Během trvání dvacetileté nájemní smlouvy mají noví nájemci investovat 800 milionů korun. Zahrnuje to výstavbu nových lanovek, sjezdových tratí a další infrastruktury. Součástí nájemní smlouvy je i opce na dalších 20 let.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Který ski areál nejraději navštěvujete?

 

Právě se děje

Další zprávy