Hradec bude mít nové trolejbusy. Občané si je pojmenují

Domácí Domácí
23. 3. 2011 6:14
Trolejbusy pak budou vybranými jmény pokřtěny na slavnostním zahájení jejich provozu
Hradecký dopravní podnik zakoupil nové trolejbusy délky 12 a 18 metrů. Mají se jmenovat podle pohádkových příběhů
Hradecký dopravní podnik zakoupil nové trolejbusy délky 12 a 18 metrů. Mají se jmenovat podle pohádkových příběhů | Foto: Magistrát města Hradec Králové

Hradec Králové - Začátkem dubna se Hradec Králové dočká moderních trolejbusů. Aby se občanům cestovalo ještě příjemněji, mohou si je pojmenovat.

"I když jsou trolejbusy samy o sobě velice komfortní, na podporu ještě přívětivějšího ježdění vyhlašuje Dopravní podnik anketu na pojmenování všech nových vozů podle zajímavých a příjemných jmen inspirovaných pohádkovými příběhy," informuje Lukáš Martínek z kanceláře primátora.

Náměty mohou lidé psát na e-mailovou adresu: [email protected] do 27. března 2011. Trolejbusy pak budou vybranými jmény pokřtěny na slavnostním zahájení jejich provozu 4. dubna.

Projekt obnovy vozového parku trolejbusů je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.
Hlavním cílem projektu je zásadním způsobem zlepšit v Hradci Králové kvalitu MHD pro cestující veřejnost, především pak pro osoby se zdravotním a pohybovým postižením, a tím i zvýšit její konkurenceschopnost.

Nové trolejbusy navíc mají být šetrnější k životnímu prostředí, mají nižší spotřebu elektrické energie a jsou méně hlučné.

 

Právě se děje

Další zprávy