Obžalovaný ze znásilnění své známé u soudu vinu popřel

ČTK ČTK
7. 3. 2011 12:02
Žena strávila dva měsíce na psychiatrii
Foto: Ondřej Besperát

Hradec Králové - Muž, který měl znásilnit svou známou v Novém Bydžově, vinu popírá. U Krajského soudu v Hradci Králové sice přiznal, že měl s ženou pohlavní styk, tvrdí však, že byl dobrovolný.

Svou známou údajně v prosinci 2009 odvezl autem k úpravně vody, kde ji pod pohrůžkou užití násilí přikázal, aby se svlékla, a potom ji znásilnil.

"Poškozená v důsledku fyzického útoku obžalovaného utrpěla nepatrná zranění a došlo u ní k rozvoji posttraumatické stresové poruchy," stojí v obžalobě. Žena v lednu a únoru 2010 byla v péči psychiatrické kliniky.

Žena se vrátila do baru a pokračovala v zábavě

Obžalovaný Miroslav Čureja tvrdí, že známá s ním ze zábavy odešla dobrovolně. "Ona to chtěla, já to chtěl. K žádnému násilí nedošlo," řekl.

Podle něj se žena po souloži vrátila do baru a pokračovala v zábavě. "Kdyby byla znásilněná, tak se nevrátí do baru, kde dál tancovala a bavila s dalšími lidmi," uvedl.

Čureju obžaloba navíc viní z toho, že řídil osobní automobil, ačkoliv mu soud již dříve uložil zákaz řízení motorových vozidel. Navíc v dubnu 2010 nenastoupil na desetiměsíční trest vězení. Hlavní líčení je naplánováno do 8. března, Čurejovi v případě prokázání viny hrozí až 12 let vězení.

 

Právě se děje

Další zprávy