Hotel Pupp a zámek v Moravském Krumlově jsou na prodej

Veronika Lehovcová Suchá Veronika Lehovcová Suchá
2. 10. 2010 7:15
Nabídky visí na internetu. Majitelé záměr prodat objekty potvrdili.
Foto: Grandhotel Pupp

Praha - Nejznámější hotel v České republice, karlovarský Grandhotel Pupp, a zámek Moravský Krumlov, kde je umístěna Muchova Slovanská epopej, jsou na prodej.

Realitní kancelář je nabízí na britském realitním serveru.

Informaci přinesl server Týden.cz.

Členy vedení hotelu i starostu Moravského Krumlova to velmi překvapilo.

Že jsou pětihvězdičkový Grandhotel Pupp s více než dvěma stovkami pokojů a zámek Moravský Krumlov skutečně k mání, potvrdila Týdnu česká realitní kancelář Luxury Business, která je pobočkou londýnské společnosti Luxury Business Holding. "Skutečně jsou obě tyto nemovitosti na prodej," řekl jednatel firmy Zdeněk Horký.

Cena je neznámá

"Jsou nabízeny přes britský portál, protože jde o velmi významné objekty. Pokud by byly nabízeny jen v České republice, bylo by těžší najít zájemce," dodal.

Cena objektů nebyla zveřejněna.

Rovněž vlastník zámku Moravský Krumlov, kterým je bratislavská firma Incheba, respektive její česká dceřiná společnost Incheba Praha, připustil, že oznámení o prodeji je platné.

"Je to pravda. Ale jde jen o jednu z alternativ, definitivně jsme se pro prodej ještě nerozhodli," uvedl jednatel Incheby Radovan Ježovič.

Oba objekty hrají roli v českém kulturním životě. Grandhotel Pupp je jedním z center Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Změna majitele zámku v Moravském Krumlově zase může ovlivnit spor mezi Prahou a Krumlovem o umístění pláten Alfonse Muchy z cyklu Slovanská epopej, který by pražský magistrát chtěl přesunout do Veletržního paláce.

 

Právě se děje

Další zprávy