Znojmo zpřístupní další část podzemí. Slibuje adrenalin

ČTK ČTK
26. 4. 2012 19:05
Cesty budou spíše pro milovníky adrenalinu, budou úzké a jejich projití fyzicky náročné

Znojmo - Znojemská radnice od příštího roku zpřístupní turistům dosud neotevřená místa městského podzemí.

Cesty budou ale spíše pro milovníky adrenalinu, budou úzké a jejich projití bude fyzicky náročné, informoval starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD).

Nevšední zážitek začne už u vstupu, kde se návštěvníci budou převlékat do speciálního oblečení, aby si neznehodnotili to své.

Cesty nebudou podle dostupných informací po celé délce zpevněné, někde se návštěvníci budou muset shýbat pod nízkým stropem a někde protahovat v úzkých místech. Odměnou za vynaloženou fyzickou aktivitu bude prohlídka míst, které dosud viděli jen speleologové.

Město vybralo dodavatele, který adrenalinové podzemí, jak projekt ve Znojmě nazývají, vybuduje.

"Je to naplánováno na dvě etapy, otevřené by podzemí mohlo být na jaře nebo v půlce příštího roku," uvedl starosta. Do podzemí je podle něj potřeba zavést elektřinu a chodby alespoň částečně přizpůsobit návštěvníkům.

Část podzemí je možné ve Znojmě navštívit už nyní, v některých místech je zbudovaná expozice Tajemné podzemí. Do podzemí se vchází ze Slepičího trhu, vstupné pro dospělé stojí od června do září 95 korun.

Labyrint chodeb pod centrem města byl vybudovaný ve čtyřech patrech pod sebou a má dohromady zhruba 30 kilometrů. Podle vedení města patří k největším bludištím ve střední Evropě.

 

Právě se děje

Další zprávy